Meteen naar de inhoud

VRIJWILLIGERS

Goed om te weten: de speeltuin draait volledig op vrijwilligers uit de buurt. Oftewel: jij! De speeltuin(vereniging) is van iedereen, kom erbij en organiseer de activiteiten die jij mooi vindt.

We hebben verschillende groepjes die zich vrijblijvend bezig houden met het fijn houden van de speeltuin.

Wil je je bij een van deze groepen aansluiten? Stuur dan even een mailtje naar info@speeltuindezandweerd.nl en we hebben snel contact!

De prikploeg
Zie jij ergens afval in onze prachtige speeltuin? Nee?!

Dat klopt, want wekelijks wordt de speeltuin door de prikploeg schoongehouden. Hoe fijn is het dat kinderen onbezorgd in een groene speeltuin kunnen spelen? Goed om te merken dat de afvalbakken eigenlijk altijd vol zitten. Dat betekent dat de speeltuin intensief gebruikt wordt én dat de kinderen meestal hun afval netjes in de afvalbakken gooien.

De prikploeg is een groep van een stuk of 10 vrijwilligers die 5 à 6 keer per jaar een prikbeurt hebben (sommigen doen het met z’n tweeën). Aan het begin van het jaar wordt hiervoor een jaarschema gemaakt. Een prikbeurt kost ongeveer een uur tot anderhalf uur tijd. De prikker raapt het afval en leegt de afvalbakken, zowel in de speeltuin als bij de entree. Dit gebeurt wekelijks in de zomer en tweewekelijks in de winter. Het is erg leuk om te zien hoe nieuwsgierig kinderen zijn die in de speeltuin aan het spelen zijn. Ze vragen regelmatig wat je aan het doen bent en willen ook heel graag helpen. Daarom hebben we meerdere prikstokken tot onze beschikking, zodat de kinderen die dat willen kunnen meehelpen. De kinderen leren hierdoor op een speelse manier hun afval op te ruimen, jong geleerd is immers oud gedaan!

De groenploeg
Onze ambitie is om een zo groen mogelijke speeltuin te worden waar kinderen midden in de natuur kunnen spelen en waar volop ruimte is voor insecten, vogels en andere dieren. Daarom hebben we in de afgelopen jaren onder andere tientallen bomen en diverse nieuwe planten aangebracht.

De groenploeg bestaat uit een diverse groep bewoners uit de wijk die het leuk vinden om hier (ad hoc) een bijdrage aan te leveren. Alle gereedschap en budget is aanwezig, je hoeft enkel je (groene) energie erin te steken!

Voor het groot onderhoud wordt twee keer per jaar een hovenier ingeschakeld.

Activiteiten
Huttenbouwweekend, Camping, Paaseieren zoeken, NLdoet, Sint Maarten, Burendag, Buurtfeest, Sinterklaas.. we hebben nogal wat succesnummers in en rondom de speeltuin!

Al deze activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers uit de wijk. Wil jij bijdragen aan een bestaand initiatief? Wil jij iets compleet nieuws opzetten? Alles kan! We hebben communicatiemiddelen, budget, kunnen verschillende vrijwilligers met elkaar in contact brengen en een helpend handje bieden waar nodig.

De speeltuin is van ons allemaal!

Hekkensluiters
Elke avond en ochtend wordt de speeltuin gesloten en geopend door een groepje omwonenden. Volgens een vast schema en als iemand even niet kan is het zo opgelost via de bijbehorende Whatsapp-groep.

Het bestuur
Omdat we een vereniging zijn hebben we ook een bestuur. Het bestuur is belast met de dagelijkse gang van zaken binnen de speeltuin. Het bestuur bestaat op dit moment uit Jonne Balster (voorzitter), William Wouters (penningmeester), Janneke Verhoef (secretaris), Frank Lieuwen (algemeen bestuurslid) en Heidy Weisbeek (algemeen bestuurslid).

Op dit moment zijn we actief op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ook staan we open voor nieuwe bestuursleden. Het huidige bestuur zit er nog met veel plezier, maar op termijn vinden we vernieuwing wel zo gezond en goed.
Iets voor jou? Twijfel je en heb je vragen? Koffie kan altijd! Laat je horen via info@speeltuindezandweerd.nl.