Meteen naar de inhoud

HUTTENBOUWWEEKEND 2024

Van vrijdagmiddag 6 september tot en met zondagmiddag 8 september verandert het voetbalveld voor de 6e keer in een groot bouwterrein!

Honderd kinderen vanaf 8 jaar (of 7 jaar, als je maar al wel in groep 5 zit ten tijde van het Huttenbouwweekend) kunnen meedoen. De kinderen werken in 10 bouwteams van 10 kinderen aan hun eigen hut. De oplettende kijker kan naar aanleiding van de poster het thema van dit jaar al raden! Plezier is het doel, maar op de laatste dag zal een professionele jury prijzen uitreiken aan teams voor de beste samenwerking, beste constructie en creatiefste hut.

Hulp van ouders/begeleiders
Elk bouwteam wordt begeleid door twee ouders of begeleiders. Bij het inschrijven geef je als hulpouder of begeleider aan welke dagdelen in het bouwweekend je erbij wilt zijn. Minimaal 1 dagdeel per deelnemend kind is verplicht, maar meer mag en is vooral ook leuk! De organisatie maakt een indeling van groepen en een rooster voor de hulpouders. Deze ontvangen jullie ongeveer twee weken voor het Huttenbouwweekend.

Inschrijven
Helaas, voor dese editie hebben zich al minstens 100 kinderen opgegeven. Daarmee zit de inschrijving helemaal vol. Zorg dat je er de volgende keer op tijd bij bent. De inschrijving opent doorgaans in de maand mei en sluit zodra zich ongeveer 100 kinderen hebben ingeschreven. Dat is meestal al voor de zomervakantie.

Wanneer is het Huttenbouwweekend?

Vrijdag 6 septembervan 15.00 – 17.30 uurbouwen
Zaterdag 7 septembervan 9.30 – 16.30 uurbouwen
Zondag 8 septembervan 9.30 – 12.00 uurbouwen
Zondag 8 septembervan 12.00 – 12.30 uurprijsuitreiking
Zondag 8 septembervan 12.30 – 14.30 uurterrein afbouwen

Tussendoor voorzien wij de kinderen van drinken, lunch en snacks. Voor de ouders is er volop koffie en thee.

Indeling van de bouwteams
De organisatie deelt de bouwteams in. Ook wordt er dan een rooster gemaakt voor welke ouder de kinderen gaat helpen. Dit gebeurt op basis van de voorkeuren die je als ouder bij de inschrijving opgeeft. Ken je andere kinderen die ook meedoen en wil je graag bij hen in het team worden ingedeeld? Geef dit dan aan in het opmerkingen-veld van het inschrijfformulier.

Sfeerimpressie van voorgaande jaren
In 2018 zijn we begonnen met het organiseren van het jaarlijkse Huttenbouwweekend. Proef de sfeer op de foto’s op Facebook:
– Huttenbouwweekend 2018 
– Huttenbouwweekend 2019
– Huttenbouwweekend 2019 details
Huttenbouwweekend 2021
Huttenbouwweekend 2022

Tip: kijk de film Bouwdorp met je kinderen!

Heb je vragen?
Je kan ons bereiken via bouwweekend@speeltuindezandweerd.nl

Organisatie Huttenbouwweekend 2024
Alles wat in de speeltuin gebeurt wordt gedaan door vrijwilligers. Huttenbouwweekend 2024 wordt georganiseerd door Veronique, Luit, Theo, Ilja, Coen, Chantal, Mireille en Martijn. Wil jij ook een bijdrage leveren? Alle hulp is welkom en vele handen maken licht werk. Meld je dan aan via bouwweekend@speeltuindezandweerd.nl.