Meteen naar de inhoud

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID

Kom woensdagmiddag 4 oktober lekker spelen, bewegen, dansen en sporten! In de Week van de Toegankelijkheid organiseert Iedereen Actief een spetterende buitenspeeldag.Met een volgepakte aanhanger met sportattributen komt de sportcarrousel bij ons in speeltuin De Zandweerd. Op het plein en het voetbalveld zetten zij diverse sporten en activiteiten uit. Het is een instuif. Kinderen kunnen op eigen gelegenheid de spelonderdelen langs gaan. Deze onderdelen worden klaargezet en begeleid door vrijwilligers van De Sportcarrousel.

Aanmelden voor het middagprogramma is niet nodig en de toegang is gratis!

Stichting Fooruit viert bij ons hun feest
Op deze dag viert stichting Fooruit haar 20-jarig jubileum van het voorlichtingsprogramma op basisscholen. Iedereen Actief viert dit feest mee. In de ochtend maken leerlingen van Adwaita en VSO De Linde op een speelse, effectieve manier kennis van het bestaan van functiebeperkingen en hoe je daarmee om leert gaan.
Iedereen Actief biedt verschillende sporten aan om meer mensen aan het sporten te krijgen. Sporten is niet alleen gezond maar ook hartstikke leuk. Op deze dag willen zij met Stichting Fooruit ook kinderen op een speelse manier kennis laten maken dat er ook veel mensen beperkt zijn in bewegen en spelen en hoe je daarmee om leert gaan.

Speeltuintesters gezocht!
Met Brenda van de Speeltuinbende willen we onderzoeken hoe toegankelijk onze speeltuin is. Dat onderzoek wordt niet uitgevoerd door volwassenen, maar door jonge ervaringsdeskundigen. En daar hebben wij op woensdagmiddag 8 november een grote groep jonge speeltuintesters voor nodig. Ervaringsdeskundigen; kinderen die mét en zonder beperking een sterke mening hebben hoe de speeltuin eruit zou kunnen zien. Een plek in onze wijk waar iedereen, dan ook écht iedereen, kan komen spelen en bewegen.

Op 4 oktober komt Brenda al een keer naar onze bandenspeeltuin toe. Dan kan je alvast met haar kennismaken. Zij laat dan ook alvast zien wat we tijdens de grote testmiddag op 8 november gaan doen.

Wil je alvast aanmelden als speeltuintester? Dat kan!
Ben jij een kei in spelen? Wil jij graag dat álle kinderen samen kunnen spelen? Dan zoeken we jou! Want samen met andere kinderen ga jij testen of álle kinderen kunnen spelen in Speeltuin De Zandweerd. De Speeltuin-Bendeleider heeft voor alle speeltuintesters een Speeltuinbende-hesje en een groen/rood testbordje waarmee jij kan laten zien of de speeltoestellen bereikbaar zijn en of íedereen ook mee kan spelen. En aan het eind mag jij vertellen hoe het was en of er nog dingen veranderd moeten worden.
Zit je in rolstoel? Kun je niet goed zien óf heb jij geen beperking, maar wil je wel graag samen spelen? Doe dan mee! Met jouw mening en ervaring help jij andere kinderen. Heb je vragen of wil je je aanmelden dan kan dat via: info@buitengewoonspelen.nl