Meteen naar de inhoud

SPEELTUINTEST

Speeltuintest op woensdagmiddag 8 november! Kom jij testen of wij een speeltuin zijn voor iedereen?

In 2019 is onze ‘bandenspeeltuin’ opnieuw ingericht. Tot de dag van vandaag zijn we daar tevreden over. Speeltoestellen worden vaker gebruik, omdat ze op een andere plek zijn geplaatst. De jonge bomen geven elk jaar meer schaduw. Toch knaagt er nog iets…is het wel een speeltuin waar echt iedereen (samen) kan spelen? En alle ouders en verzorgers erbij kunnen zijn? Is het wel inclusief genoeg?

Op deze vragen willen we graag een antwoorden en meningen. Dat gaan we doen met een speeltuintest in samenwerking met Speeltuinbende op woensdagmiddag 8 november tussen 14.30 en 16.30 uur.

Speeltuintesters in actie met Speeltuinbende
Met Brenda van de Speeltuinbende willen we onderzoeken hoe toegankelijk onze speeltuin is. Dat onderzoek wordt niet uitgevoerd door volwassenen, maar door jonge ervaringsdeskundigen. En daar hebben wij op woensdagmiddag 8 november een grote groep jonge speeltuintesters voor nodig. Ervaringsdeskundigen; kinderen die mét en zonder beperking een sterke mening hebben hoe de speeltuin eruit zou kunnen zien. Een plek in onze wijk waar iedereen, dan ook écht iedereen, kan komen spelen en bewegen.

Start met de weg van Adwaita bovenbouw naar de Bandenspeeltuin
De speeltuintesters verzamelen zich om 14.05 uur op het schoolplein van Adwaita in de Kerkstraat. Daar staan 12 rolstoelen voor hun klaar voor de test of de route van school naar de bandenspeeltuin toegankelijk genoeg is. Speeltuinbendeleider Brenda komt op 8 november met een testplan, met verschillende spellen met een missie en een uitdaging. De uitdaging bestaat uit ervaren hoe je in de speeltuin kan spelen als je minder goed kan bewegen of zien. Na het spelen van de spellen komt de groep testers bij elkaar in de ruimte van Sam&Pippi. In een kring mag jij vertellen hoe het was en of er nog dingen in de speeltuin veranderd kunnen en/of moeten worden. Alle ervaringen, meningen, tips en ideeën worden door een Speeltuinbende in een rapport gezet.

Rapport van onze kinderen voor een meer inclusieve speeltuin
Dit rapport bieden we later niet alleen aan het bestuur van de speeltuin, maar ook aan Rick Brink, Aanjager inclusief spelen en leren van Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Hij is trekker van ‘Pact eerste inclusieve generatie’. Begin 2024 gaan we met speeltuinontwerper van hulp van OBB speeltuin ontwerper verder met schetsideeën op papier tekenen. De speeltuintesters die daaraan mee willen doen, zijn dan weer welkom. Op deze manier werken we aan de toekomst van onze speeltuin; op weg naar een meer inclusieve speeltuin.

Wil je aanmelden als speeltuintester? Dat kan!
Ben jij een kei in spelen? Wil jij graag dat álle kinderen samen kunnen spelen? Dan zoeken we jou! Want samen met andere kinderen ga jij testen of álle kinderen kunnen spelen in speeltuin De Zandweerd.

Zit je in rolstoel? Kun je niet goed zien óf heb jij geen beperking, maar wil je wel graag samen spelen? Doe dan mee! Met jouw mening en ervaring help jij andere kinderen. En denk je mee hoe onze bandenspeeltuin in de toekomst eruit zou kunnen zien.

De speeltuintesters krijgen drinken en eten tijdens de testmiddag. Bij heel slecht weer gaat het niet door. Dit laten we dan uiterlijk dinsdagavond 7 november weten via Facebook en Instagram van de Speeltuin De Zandweerd. Heb je vragen of wil je je aanmelden dan kan dat via: info@buitengewoonspelen.nl of via vrijwilliger Mariëlla Kassing, telefoonnummer 06-18802382.