HUTTENBOUWWEEKEND

Van vrijdagmiddag 27 september tot en met zondagmiddag 28 september verandert de speeltuin in een groot bouwterrein. Ongeveer 80 kinderen tussen 7 en 14 jaar kunnen dan in groepjes meedoen. Liefst komt elk kind alle 3 de dagen bouwen. De kinderen werken in bouwteams van 8 à 10 kinderen. Van elk bouwteam zijn er minstens 2 ouders of verzorgers aanwezig. Bij het inschrijven geef je aan welk dagdeel je erbij bent.
Tussen het bouwen door, zijn er nog twee workshops: een ‘Leonardo da Vinci brug bouwen zonder spijkers’ en ‘Touwen leren knopen’.

Inschrijven kan via deze link

Spelregels voor een veilig huttenbouwweekend
Om te zorgen dat het voor iedereen een succesvol huttenbouwweekend wordt, gelden er spelregels. Lees deze eerst goed door! Ook voordat je gaat inschrijven.

Hoe ziet een huttenbouwdorp eruit?
We organiseren deze activiteit voor het eerst. Wil je weten wat je ongeveer kan verwachten, kijk dan op de website van wijk- en speeltuinvereniging De Hoven. Dankzij een samenwerking met deze speeltuin hebben we 3 containers vol pallets kunnen overnemen!

Jury
Op zondag 30 september om 11.00 uur komt een jury alle bouwwerken bewonderen. Daarvoor hebben we al 2 deskundigen gevonden. Kunstenaar Loes ten Anscher van Deventer Raamwerk en projectontwikkelaar Jeroen van den Adel. Hij won in 2017 Henry Rademakersprijs voor de verbouwing van de kofferfabriek in het Havenkwartier. Begin 2019 bouwt hij het gebouw op Radstakeweg 24 om tot woningen. We zoeken nog een jurylid van Go-Ahead, die de bouwteams kan beoordelen op samenwerken. Iemand een connectie?

Extra barhulp nodig
Voor het schenken, lunch serveren en frituren zoeken we nog barhulp. Kom je dat weekend 2 à 3 uurtjes helpen achter de bar? Mail ons: bouwweekend@speeltuindezandweerd.nl

Creabea’s gezocht
Om de hutten mooi aan te kleden, zoeken wij nog creatieve vrijwilligers die de kinderen kunnen helpen met een creatieve workshop. Bijvoorbeeld kom met je naaimachine en help de kinderen aan passende gordijnen. Of help ze schilderen met mooi naamborden op canvas. Misschien heb je zelf een workshop in gedachten om op zaterdag 29 september met de kinderen te doen. De organisatie denkt met je mee en helpt je op weg.

Kom kijken!
En natuurlijk hopen we op veel bekijks dat weekend. De activiteit wordt voor groot deel gedekt met de omzet van de bar. Des te meer is iedereen van harte welkom voor een bakkie, een drankje, een versnapering of een snack!

Dankzij
Het Huttenbouwweekend wordt mogelijk gemaakt dankzij het werk van buurtbewoners Sylvia Verkleij, Henri Hutterd, Gert Hutten, Arnoud Boer, Marc Diekerhof, Erwin Lokate en Mariëlla Kassing

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven